torsdag 19 januari 2012

En vintrig mustig köttsoppa




för en kulen kall dag. Så otroligt god blev denna soppa som kokat länge och perfekt att ta fram en sen dag efter efter jobbet.
Killarna har slutat sova middag på dagis som ni ser här nedan. Klockan halv sju så stupade de små hjältarna, med magen full av köttsoppa.

















Redan häromdagen kokade jag en högrev i vatten med lite peppar och buljong,sedan lade jag ner köttet liksom rensat i kylen i en skål.
Inget passande av något mer än att bara låta det småkoka sakta medan man gör vad man vill. Att resna det när det svalnat tar max fem minuter.
Koktiden på köttet var runt 2-3timmar, för att få det att helt falla isär och bli gudomligt gott.
I går gjorde jag sen klart soppan för att sen bara värma när vi kom hem efter
kl sex från jobbet och dagis.





Ingredienser

2 palsternackor
2 gula lökar
1 röd paprika
1 gul paprika
10-15 champinjoner
1 liter kött eller grönsaksbuljong.
En annan variant i stället för buljong, är att använda sig av en påse löksoppa och en liter vatten.
½ dl grädde
smör att steka i
salt
svartpeppar
½ kg högrev, kokt och isär plockad

















Hacka grönsakerna och stek i smör, salta.
Slå på buljongen och låt koka ca 20 minuter.
Ha i det kokta strimlade köttet och slå i grädden. Koka så köttet blir varmt och smaka av med eventuellt mer svartpeppar.
Klart, kan inte bli mycket lättare och det är en riktigt billig nyttig rätt också som grädde på moset.
// Lena

2 kommentarer:

  1. Ha ha... Underbar bild på killarna!
    Jag måste ta mig tid för ett riktigt långkok någon dag. Är sugen på att göra någon god mustig köttsoppa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja samma ny rutin varje kväll efter dagis...äta, göra sig i ordning och sen gosa lite i syrrans rum och senast sju sover de :)
      Köttsoppa eller alla långkok är bara för goda och perfekta att ta fram efter jobbet.

      Radera