onsdag 1 maj 2013

En lugn valborg och grillad kyckling i citrussaft, vitlök



Valborg firades ganska lågmält men trevligt.
Efter den traditionella brasan i Sevalla och god mat hos min pappa, lämnade jag de två trollen hos sin morfar.
-Ska du inte åka snart mamma, tjatade och ville ha på sig sina pyjamasar för att premiärsova själva där.
Jag åkte hem och tog en lugn kväll, tidigt i säng med en film jag förvisso somnade i från.
Lyx att sova själv och jag var mentalt inställd på att sova till minst tio på förmiddagen!
Snopet vaknade jag fösta gången runt kl sex, somnade om...till klockan sju...och gav till slut upp mina försök att långsova.
Kokade lite kaffe och la in en kyckling i marinad av citron, apelsin, persilja och vitlök. Så gott att ha med lite rivet citrusskal i.

Den fick goa till sig med lite marinad innan den åkte in i ugnen med lite fläsk och små smörklickar under skinnet. Smöret hade fått sällskapa v pressad vitlök för mer smak.

I sällskap av stekt potatis och en klivk tzatziki var det en lunch för en kung, ja eller två prinsar som kom hem.

Ingredienser marinad
1 dl olivolja
5 vitlöksklyftor
saften av en citron
saften av en apelsin
lite rivet skal av dem båda
2 tsk örtsalt
1 knippe färsk persilja

Annars denna ljuvliga majdag så håller vi på med hemmafix både ute och inne.
River lite altan
Städar i trädgården
Tvättar
Idel nöjen och glamour alltså :)
På spisen kokar potatis som ska bli till en sidorätt ( heter det så på svenska) till kvällens grillning.
Känns nästan som ett måste nu när våren äntligen kommit!
Vad äter ni andra en dag som denna?

Ha en skön dag vad ni nu än gör och äter! / Lena



2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera