Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
lördag 11 maj 2013
Nässlor nässlor och mer nässlor. I dag i såsen till grillat kött
Kikar in och bjuder på en otroligt fräsch god sås med lite studs i i form av nässlor, vitlök och soltorkade tomater.
Ni som inte provat detta enkla, nyttiga ogräs har en vinnare framför er.
Gratis är det och gott. Nyttigt ska det också vara. Om man läser på olika sidor så ser man att allt kan botas.
Från "nersvasghet", allergi, driver ut stenar från kroppen ( särskilt njurarna)nässlan renar levern, motverkar och botar benskörhet,sänker blodtrycket, den kan användas vid förlossning ( Hur tänker jag då) stärker kroppen och laxerande. Ja och en hel sida till med olika åkommor av varierande slag.
Nåja lite ( eller ärligt talat en rätt stor skopa) med en nypa salt tar jag nog alla kloka gubbenrön om detta, men att det är späckat med vitaminer är det ingen tvekan om ändå.
Så passa på att plocka detta lilla läckra ogräs och laga något gott av.
Såsen till det grillade kanske.
Ingredienser
2 dl nyplockade färska nässlor
3 dl gräddfil
2 vitlöksklyftor
5-6 soltorkade tomater
en dutt örtsalt.
Koka nässlorna och kör dem i mixer med övriga ingredienser till en jämn sås.
I år ska jag passa på att torka dem så jag har även i vinter. För vem vet vilka sjukdomar som kan drabba en och då står man där med gallbesvär eller ett sår som blöder ( ja nässlor stoppar blödningar också) utan nässlor. Och det vill man ju inte ;)
Trevlig helg på er!
Etiketter:
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Nässlor har jag minsann aldrig ätit, men ser fullt med nässelrecept i bloggar och tidningar!!
SvaraRaderaÅh, jag har skattat nässelståndet bland enarna i stugan, så ikväll så ska jag rensa och förvälla nässlor
SvaraRaderaJag är en fegis vad gäller att använda nässlor i mat. För mig är de så förknippat med ogräs. Inte något bra.
SvaraRaderaDet ska jag absolut testa! Smakade nässelsoppa häromdagen och hjälp vad gott!
SvaraRaderaHa det fint.
Bra att ta tillvara på det naturen har att erbjuda, jag har dock inte gjort nåt på nässlor. Kanske får testa;)
SvaraRaderaHa en fantastisk kväll!
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Spännande recept det sparar jag:)
SvaraRadera