Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
söndag 12 maj 2013
Kärlek på ett fat, fetaostfyllda oxrullader
Jag har en förkärlek till rullader.En otroligt enkel rätt att laga som efter själva rullandet sköter sig perfekt själv medan den kokar. Nu tar det lite tid att få dem så där perfekt möra och goda men man behöver ju inte stå och titta på dem då utan är fri att göra något annat. Dammsuga eller rensa rabatterna. Eller bara lägga sig på soffan och läsa en bok.
Rullader vinner också nästan på att serveras dagen efter, så kokar man dem på en ledig dag har man sen en hel gryta full med möra fyllda rullader att ta fram efter jobbet. Fest mitt i veckan alltså!
Den här gången fyllde jag dem med marinerad fetaost, basilika och bacon.
Man kan ju ta vad som helst nästan. Soltorkade tomater och lite parmaskinka.
Eller färskost med kantarellsmak och skinka ( fast här är det skinksnitsel i stället för lövbiff)
De här med ansjovis och saltgurka går heller inte av för hackor och min farmor brukade laga dem så.
Men här har ni receptet på dem med fetaost!
Ingredienser
6 -8 lövbiffar
1 burk marinerad fetaost
1 paket bacon
3-4 tomater
smör att steka i
1 kruka färsk basilika
1 burk cocktailtomater på burk
3 dl grädde
2 msk kalvfond ( kan uteslutas)
salt & peppar
Dela baconen på mitten.
hacka tomaterna grovt
Lägg en bit bacon på lövbiffen och lägg på några bitar ost, lite basilika och en bit av tomaterna. Rulla ihop dem och fäst med en tandpetare.
Stek dem i lite smör ( riktigt smör och inget margarin!!), salta och peppra men var sparsamma med saltet då osten i sig ger en ganska salt smak).
Köttet ska bara brynas för att få lite färg, ca 2-3 minuter per sida. Sen häller ni i tomaterna och grädden och fonden. Låt allt sjuda ca 1 timme tills köttet är riktigt mört.
Klart att servera med kokt potatis.
Hoppas ni alla haft en fin helg och det är ju lite kvar av den i alla fall för mig innan jobbveckan börjar igen.
Sen vill jag påminna och uppmärksamma er på osttävlingen från Delikatesshandel.Tre dagar kvar att dela med er av ert fredagsmystips!
/ Lena
Etiketter:
kött,
Vardagsmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Gott och smidigt är mina ledord, så detta låter verkligen som något för mig. En rätt som kan varieras ordentligt dessutom. Gottigt!
SvaraRaderaVildsvinskött smakar inte riktigt som vanligt fläskkött, men har svårt att beskriva smaken. Nu hade det köttet jag åt marinnerats länge, det gjorde sitt till smaken. Gjorde i går en pulled pork på en karréstek, men vi har inte ätit den ännu. Drog till restaurangen i byn i stället. Kanske blir söndagslunch, för i kväll ska vi bort. Fint ska det va! ;-)
Kram kram
Villdsvin har jag ätit några gånger, både gott tillagat och mindre gott.
RaderaHar dock aldrig gjort det själv vad jag minns.
Kram
Ljuvligt gott är det, speciellt när det som du skriver få stå länge och gotta till sej i såsen. Smakerna blir bara mer och mer!
SvaraRaderaOch vem uppskattar inte lite extra tid att ligga i soffan och koppla av:)
ja eller hur, för mycket sofftid eller tid till vad man nu vill är ju aldrig fel!
Radera:)
Har minsann aldrig gjort rullader, men jag vet ju att det är så superdupergott, så dumt. På todolistan verkligen.
SvaraRaderaDet bästa är ju att man kan fylla dem med nästan vad man vill som är krämigt och gott!
RaderaEtt tips är att fästa ihop dem med spagetti istället för tandpetare. Spagettin blir mjuk och ingen riskerar att bita i en hård tandpetare. :-)
SvaraRaderaja jag brukar göra det i bland, men oftast tar jag de här stora stickorna som är enkla att ta bort.
Raderamen annars är pasta perfekt att använda. :)
Jag älskar rulader och gör dem som min mormor gjorde sina. Bacon (av kalkon) inuti och köttet är fransyska i bit som jag skivar och bankar ut. Så gott att man nästan svimmar... Kram!
SvaraRaderajapp och rullader på kyckling går ju heller inte av för hackor. kalkon har jag aldrig använt till själva rulladen, det vore kanske något!
RaderaKram
Jag har aldrig själv gjort rullader men det tål att tänkas på. Låter verkligen jättegott!!
SvaraRaderaKram