söndag 26 maj 2013

Morsdags på Krägga Herrgård


Vi har pratat ett tag om att åka till ett slott och äta kakbuffé med de små barnen men det har kommit massa emellan. För soligt väder, lekparker, vitsippsbackar och annat viktigt. Nu blev det morsdag och maken föreslog att vi skulle ta ett besök till ett slott med kakor.
Nu visade det sig att alla de förut tilltänkta slotten och herrgårdarna hade morsdagslunch. Menyerna lät jättegoda men inkokt lax och sill är inte kakor ändå och jag insåg att det skulle bli svårt att påvisa det positiva i ett gå från kakor till sill när man är 4 år.
Till slut ramlade jag på Krägga herrgård som visade sig ha afternoon tea. Har tidigare tittat på den herrgården då jag hört mycket gott om deras mat så vi slog till och bokade bord där. Packade in de två förväntansfulla kakomonstrena i bilen och for
Fick även med oss Petter 17 år.


Nu såg det ju inte ut som det sagoslott jag förstår att Leo & Carl tänkt sig med tinnar och torn och vakter i parad.
Men kakfaten var desto bättre.

"Åh hallongrottor mamma. Hallongrottor!" Utbrast Carl
" choklad och hallon mamma!" Utbrast Leo.
"Små goda snittar" Utbrast jag.
Allt var gott och smakfullt upplagt på små fat.
Jag är ju mer av en snitttjej än en kakflicka och hade kanske uppskattat mer av dem och kanske lite mindre sött, men allt var väldigt gott och fräscht.
Ett stort plus var när vi skulle betala, det var gratis i alla fall för 4 åringar! Vet inte vilken åldersgräns de har.
Att jämföra mot ex Görvälns slott som tar samma pris för barn som för vuxna.
Vi betalade för oss vuxna 290 kr styck och det var klart prisvärt!Små skålar med en riktigt god hallonpannacotta och små söta spett med frukt.


Scones och marmelad, en ny favorit!

Vi tog en tur ner till stranden och vid sjön finns en liten paviljong dit man kan få ner maten för en privat supé ( i alla fall kunde man det för några år sedan)


Mätt och trött liten Carl och jag på väg hem med magen full av gott och jag kan absolut tänka mig att återvända. Kanske för en weekend med maken eller några tjejkompisar.

Av fem kakfat får de fem möjliga.
/ Trevlig kväll. Lena

6 kommentarer:

 1. Att avnjuta ett afternoon tea står på min/vår att-göra-lista inom den närmaste framtiden. I alla fall när vi väl tar oss till London ska det bli av... Såg mycket gott och fint ut, härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. prio ett på det skulle jag säga!
   Fantastisk mat njutning :)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Åh vilket mysigt ställe. Kakbuffé är det bästa som finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. japp kan klart rekommendera det ( om jag inte missminner mig bor ni inte så tokigt i från?)

   Radera
 4. Hej! Vilken fint inlägg du gjort efter din vistelse på c/o Krägga Herrgård. Jag skulle vilja komma i kontakt med dig. Om du har möjlighet får du gärna maila mig på; jennie.skog@kragga.se
  Tack på förhand, Jennie Skog, c/o Krägga Herrgård

  SvaraRadera