fredag 17 maj 2013

Hasta basta kärlekspasta. Med färsk Salsiccia, parmesan och ruccola


I bland går det lite tid mellan inläggen och nu var en sån tid av olika skäl.
Men mat äter vi ju ändå och i synnerhet när tiden tryter så är ju snabbmat perfekt.
Som denna pasta exempelvis som jag lagat efter inspiration från en veckmatkasse jag testade.
Sällan följer jag receptet helt, men basen kommer därifrån. Färsen i korven skulle i originalreceptet skrapas ur men jag valde att skära den färska salsiccian i bitar i stället
Den tog ca 15 minuter att laga, helt ok alltså för att vara en vardagsrätt som både var vansinnigt god och nyttig.

Ingredienser

2 paket färsk salsiccian
½ påse ruccola
2 vitlöksklyftor
4 tomater
2 msk tomatpure
2 dl grädde
1 vårlök ( vilken sort som går nog bra)
salt och svartpeppar.
pasta

Koka pastan och medan den blir klar görs grytan färdig.
Skiva korven och stek i lite olja.
Skiva även löken och sten
Hacka tomaterna och lägg ner med korven och rör om.
Pressa i vitlöken och salta, gärna med örtsalt
Ha sedan i tomatpurén och grädden. Rör om och låt småputtra några minuter.
Precis innan servering, rör ner ruccola som hackats grovt.
Blanda sedan pastan med "grytan".
Dra några varv med svartpeppar på varje tallrik och ordentligt med finriven parmesan.


Middag för en kung!

Trevlig måndag/ Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar