söndag 31 mars 2013

Skink och västerbottenostlasagne, vardagsmat i påsktider


Lite vardagsmat så här i påsktider behöver man ju också. Att leva på lamm och ägg allena kanske inte fungerar alla dagar.
Vi har en ny favorit här i huset och det är skinklasagne. Kanske inte det snyggaste jag lagat men så himla gott att jag måste bjuda er på receptet ändå.
Gör man den på färska plattor går den på ca 20 minuter att tillaga så det är en snabbrätt i min smak.
Lite som den där urläckra vegetariska lasagnen men med skinka.
Den dagen jag lagade den så hade jag inga färska plattor hemma utan det var mer modell kylskåps och skafferirensning.
Men den var väl värd att vänta på i alla fall och just den dagen hade vi inget bråttom.


Ingredienser

200g lasagneplattor
200 g rökt eller kokt skinka
4 dl lätt crème fraiche
1 dl grädde
2 dl riven västerbottenost
3 tomater
smör att steka i
salt & Peppar

Rör i hop crème fraiche, grädden och osten med lite salt och peppar
Skiva tomaterna
Varva sedan lasagneplattorna med strimlad skinka, tomater och oströran.
Ha oströran överst på lasagnen så att plattorna täcks.



In i ugnen på 175 grader till såsen bubblar och plattorna är mjuka ( beroende på sort av plattor)
Klart, för svårare än så blir det inte.

Snyggare kan det säkert bli, men i bland med fem hungriga barn som står och väntar så får fotograferingen liksom stå tillbaka :)

Nu ska vi hasta ut i påsksolen och njuta av att våren verkligen verkar ha kommit.
takdropp, fågelkvitter och ryktet säger att både tussligago och snödroppar synts till.


Ha en fortsatt trevlig påsk. / Lena




6 kommentarer:

  1. Vilken bra familjerätt! Glad påsk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja ingen gnällde på maten :)

      Radera
  2. Du har många bra lasagnerecept och tips Lena. Det där med fotograferingen känns igen... jag brukar lägga undan en bit på en tallrik och ge till barnen först... sen kan jag i lugn och ro fota ;) Hoppas din påskhelg har varit bra hittills och den är ju inte slut ännu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så brukar jag också göra, spara en tallrik till fotografering.
      Men i bland fungerar det ju inte ;)
      Hoppas även din påsk var mysig !

      Radera
  3. Den vackraste maten är inte alltid den godaste. Jag tycker att din lasagen ser enormt aptitlig ut. jag brukar byta skinka mot rökt kalkon och det funkar alltid. Vi älskar lasagne i vår familj.

    Nä, lamm och ägg har sin tid, och lasagne har sin. Fem hungriga ungar kräver god mat och mycket mat. Jag tänker på sagan om pannkakan men där var det väl sju hungriga ungar!? Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag tänkte precis kalkonkött att det fungerar lika bra, kan tänka mig att det blir gott.
      lasagne är kanongod mat och kan ju varieras ganska så mycket.

      kram :)

      Radera