Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
torsdag 7 mars 2013
Vi längtar hit och vi längtar dit och vi längtar efter Dumlefluff
Till olika platser, till andra årstider, till det som ska komma.
Vi längtar till den där festen, till den där sommaren, till semestern och till allt annat än bara nu.
Vi kan inte komma fram fort nog i bland och stressen och längtan efter det vi ska till får oss i bland att missa nuet
Missförstå mig rätt, att längta kan vara bra. Men inte alla dagar. Inte hela tiden när livet pågår och vi missar nuet hela tiden av vår längtan till andra dagar.
Vardagslyckan är det människor som är döende pratar om.
Inte de stora balerna, utan kaffekoppen i köket en vanlig söndagmorgon med någon man tycker om.
Skramlet från grytorna, lukten av en mustig soppa
Droppande regn i ansiktet när man hämtar tidningen, vinden i håret när man cyklar.
Känslan av ett älskat barns hand i sin på en stilla promenad en vårdag bland vitsipporna.
Just nu längtar jag själv till kommande helg, så jag får hämta andan lite efter den här tuffa veckan.
Äta något gott på kvällen. Gå på en stilla promenad kanske i solen och äta dumlefluff.
Inspiration från Erikas funderingar
Ingredienser
200 g Dumlekolor
3 dl vispgrädde
Lägg ner Dumlekolor i kastrullen med grädde. Smält försiktigt allt till en kräm. Koka inte.
Ställ den kallt i kylen i ett dygn, stod det receptet men den lilla detaljen hade jag missat så det blev 3 timmar bara och det gick bra.
Vispa den sen den med elvisp och häll upp i små glas.
Jag dekorerade med Silvergodis.
Jättegott!
Till vår lillebror som inte tycker om choklad gjorde jag en egen med lemon curd i.
Riktigt gott det med.
/ Trevlig kväll. Lena
Etiketter:
sött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilken supergullig mamma du är som gör lemon curd till choklad-inte-gillaren! Tack för länkningen! Kramar!
SvaraRaderaVarsågod. receptet kom ju från dig :)
RaderaSå rätt så! Läste någonstans, någon gång att det enda man gör när man hela tiden längtar är ju att man önskar livet av sej själv egentligen. Inte helt fel tänkt när man funderar på det...
SvaraRaderaKramar
ja längtar man till nästa dag hela tiden så blir det ju så!
RaderaKram
Att leva precis nu är banne mig det svåraste som finns. Jag har hela tiden blicken fäst vid horisonten med någon naiv inställning om att allt kommer bli bra bara våren kommer, företaget kommer igång bättre, ungarna blir lite äldre och så vidare. Det leder så klart ingenstans. Lever man på det sättet så ser man inte heller när man kommer till de där punkterna. Man har liksom redan tagit ut upplevelsen och har återigen blicken i horisonten.
SvaraRaderaNär jag lagar mat och grejar med mat lever jag faktiskt väldigt mycket i nuet. Det borde man kanske lansera - matlagningsterapi.
Ha en bra helg
Anders, barariktigmat.se
Förbakat svårt jag vet. jag trillar dit hela tiden jag med om jag inte tänker lite på det och påminner mig själv om att det ju är nu livet är.
RaderaTrevlig helg själv!
Vad fint! Hoppas ni får en fin helg!
SvaraRaderaDetsamma :)
RaderaHej Lena.
SvaraRaderaMåste göra vågen för din vegetariska "himmelska" lasagne! Inbillade mig att det kanske vore bra med lite lax till för mättnads skull. Helt onödigt och fisken blir kvar till imorgon. Jättegott.
Annette
Visst är den helt ljuvligt god!
RaderaVåra tonåringar åt så de storknade och jag har en ny beställning av deras nya favoritmat.