måndag 18 mars 2013

Kyckling i ugn med grekiska toner



En gammal favorit åts det här hos oss i helgen.
Den tål att slås ett slag för en gång till.
Tänk er kyckling, fetaost, tomater, rödlök. Tänk Grekland.
En rätt som dessutom fyller sin plats i snabbmatsfacket, går på ett tjillivipp att laga och den tid den står i ugnen kan man göra något annat. Läsa läxor med barnen, ta en promenad i solen och få lite frisk luft efter jobbet eller bara lägga sig i soffan och vila lite. Som ni vet anser jag ju att folk generellt vilar för lite och har för mycket aktiviteter i sin vardag som inte sällan ger ett påslag av stress.





Ingredienser 4 portioner ( på en höft)

4 kycklingfiléer
2 paket fetaost
3-4 tomater
1 rödlök
salt och svartpeppar
Honung
smör att steka med
ruccola


Tag kycklingfilé och dela på mitten.
Stek dem i smör med lite örtsalt och peppar, bara lite snabbt så de får fin yta.
Lägg dem sedan i en ugnsform och smula fetaost över. Ringla över lite flytande honung.
Toppa med hackade tomater ( rätt stora bitar) och ruccola. Strimla löken och ha över.
In i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter tills kycklingen är helt genomstekt men inte för torr.
Gott till ris eller ugnsbakad tärnad potatis



( Lite dålig bild, men tro mig; gott!)


I dag kikar åter vårsolen fram, lite kall så här till en början men om några timmar kanske jag kan sätta mig mot husknuten och få lite sol på näsan.
En kopp kaffe och en bra bok som sällskap, eller bara mina egna tankar.
Hoppas ni får en skön start på veckan!

/ Lena

15 kommentarer:

  1. Vad gott! Fetaost och kyckling är ju så himla gott tillsammans. Kycklingen behöver den där skjutsen som sältan i osten ger! :)

    SvaraRadera
  2. Jättegott! Det här ska jag göra någon dag. Vacker bild på kvinnan som vilar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En favorit hos oss, i synnerhet de större barnen älskar den.

      Radera
  3. Supergott! Jag tillhör de där som sällan eller aldrig vilar. Mycket jobb och sena kvällar, som nu när jag borde sova eftersom klockan ringer om sex timmar. Svårt det där med att vila tycker jag. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. man har nog olika fallenhet för det ;)

      Radera
  4. Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad härligt med googleöversatt spam

      Radera
  5. Låter gott och kommer testas hemma. Kommer nog även testa med annat kött, vi har egna grisar och kossor, så mest fläsk och nöt äts hos oss, hönsen lägger bara ägg och dör av ålderdom eller eleka rovfåglar:-)

    Men denna kan nog passa lika bra med fläst tänker jag. Tycker själv att fläsk kan vara så himla trist...

    /Zamira

    SvaraRadera
    Svar
    1. det tror jag säkert att det går bra, fläskfilé kanske :)

      Radera
  6. Vad bra det är med sådana rätter! Det ser verkligen gott ut! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. perfekt med mat som sköter sig själv ::)

      Radera
  7. Jag gillar grekiska toner mycket!

    Läste ovan, hoppas att det gick bra med Leo stackarn. Önskar dig en trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detsamma, ja grekiskt är gott och om bara några veckor åker jag o mina stora barn till Parga för mer Grekiska toner :)

      Hoppas din helg vart fin också:)

      Radera