Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
onsdag 3 april 2013
Fajitas på fläskkött i ananas och citronmarinad med karamelliserad rödlök
En himla enkel men god vardags eller fredagsrätt hos oss. Mat i bröd är toppen och alla kan stoppa i lite vad de vill i sitt bröd.
Den här gången stoppade vi i ananas och citronmarinerat fläskött, karamelliserad rödlök, söt ananas, cheddarost och annat smått och gott.
Marinad av bland annat ananas och rivet citronskal. Köttet fick några timmar på sig i marinaden innan det stektes.
Ingredienser till marinaden.
1 burk ananasspad ( jag använde köttet som "fyllning")
3-4 msk matolja
skalet från en riven citron
3-4 krossade vitlöksklyftor
Lite örtsalt
Strimla fläskköttet och låt ligga i marinaden ca 2-3 timmar innan den steks.
Sen till den karamelliserade rödlöken.
Ingredienser
3 st rödlökar
2-3 msk smör
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk honung
lite örtsalt
Skala och skiva löken i tunna skivor. Lägg i en het stekpanna med smält smör och bryn löken tills den är lagom mjuk. Häll på vinäger och honung ( man kan också ta socker) och låt all vätska koka in.
Klar att servera till diverse goda tillbehör; kapris, oliver, hackade söta tomater, cheddarost eller vad man nu har för fredagsfavoriter.
Kan ju vara skönt att variera tacosen någon gång och lägger man köttet i marinad redan på torsdagskvällen har man en mycket snabblagad god fredagsrätt.
Ha en fortsatt trevlig vecka i vårsolen.
Kilar in snart för ett riktigt gott recept på vitlökssoppa jag nyss testat som vår vegetariska rätt denna vecka.
// Lena
Etiketter:
fredagsmys,
kött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Men du så gott! Har länge tänkt laga kycklingfajitas, men inte fått tummen ur.
SvaraRaderaKram kram
man kan nog absolut göra samma saka med strimlad kycklign i stället :)
RaderaDetta såg ut att passa mig. Skall det serveras i bröd? På uppläggningsfatet såg det ut att ligga i någon sås. Såg jag fel eller?
SvaraRaderaFöljer din blogg då du kommer med så många tips.
Susanne
jag brukar servera det i mjuka tortillasbröd, men det blir säkert gott i hårda tacosbröd också.
RaderaKul att du följer och gillar bloggen :)
Mums vad detta lät gott. Du kommer med så många fina tips och varianter på fredagsmat som annars i vanlig form brukar kännas rätt tråkig.
SvaraRaderaHa en fortsatt trevlig helg... och är det vitlökssoppan med stort V som du provat, då är vi nyfikna på ditt betyg ;)
Den kommer den där soppan :)
RaderaOj, vad det där ser gott ut! Låter kanon med ananas i marinaden (och i wrapen). Bra recept!
SvaraRaderaJättegott och jättelätt.
Raderaperfekt fredagsmat :)