onsdag 3 april 2013

Fajitas på fläskkött i ananas och citronmarinad med karamelliserad rödlök


En himla enkel men god vardags eller fredagsrätt hos oss. Mat i bröd är toppen och alla kan stoppa i lite vad de vill i sitt bröd.
Den här gången stoppade vi i ananas och citronmarinerat fläskött, karamelliserad rödlök, söt ananas, cheddarost och annat smått och gott.

Marinad av bland annat ananas och rivet citronskal. Köttet fick några timmar på sig i marinaden innan det stektes.


Ingredienser till marinaden.
1 burk ananasspad ( jag använde köttet som "fyllning")
3-4 msk matolja
skalet från en riven citron
3-4 krossade vitlöksklyftor
Lite örtsalt

Strimla fläskköttet och låt ligga i marinaden ca 2-3 timmar innan den steks.


Sen till den karamelliserade rödlöken.

Ingredienser

3 st rödlökar
2-3 msk smör
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk honung
lite örtsalt

Skala och skiva löken i tunna skivor. Lägg i en het stekpanna med smält smör och bryn löken tills den är lagom mjuk. Häll på vinäger och honung ( man kan också ta socker) och låt all vätska koka in.

Klar att servera till diverse goda tillbehör; kapris, oliver, hackade söta tomater, cheddarost eller vad man nu har för fredagsfavoriter.
Kan ju vara skönt att variera tacosen någon gång och lägger man köttet i marinad redan på torsdagskvällen har man en mycket snabblagad god fredagsrätt.



Ha en fortsatt trevlig vecka i vårsolen.
Kilar in snart för ett riktigt gott recept på vitlökssoppa jag nyss testat som vår vegetariska rätt denna vecka.
// Lena

8 kommentarer:

  1. Men du så gott! Har länge tänkt laga kycklingfajitas, men inte fått tummen ur.

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. man kan nog absolut göra samma saka med strimlad kycklign i stället :)

      Radera
  2. Detta såg ut att passa mig. Skall det serveras i bröd? På uppläggningsfatet såg det ut att ligga i någon sås. Såg jag fel eller?

    Följer din blogg då du kommer med så många tips.
    Susanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag brukar servera det i mjuka tortillasbröd, men det blir säkert gott i hårda tacosbröd också.
      Kul att du följer och gillar bloggen :)

      Radera
  3. Mums vad detta lät gott. Du kommer med så många fina tips och varianter på fredagsmat som annars i vanlig form brukar kännas rätt tråkig.
    Ha en fortsatt trevlig helg... och är det vitlökssoppan med stort V som du provat, då är vi nyfikna på ditt betyg ;)

    SvaraRadera
  4. Oj, vad det där ser gott ut! Låter kanon med ananas i marinaden (och i wrapen). Bra recept!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättegott och jättelätt.
      perfekt fredagsmat :)

      Radera