torsdag 11 oktober 2012

Gräddslungad riven rotselleri

Eller vad man ska kalla denna rätt för. Stuvad rotselleri kanske.
vad man nu än kallar den så är den himla god. Och enkel.
Nyttig, nja sådär med all grädde och ärligt talat är jag inte insatt i hur nyttig rotselleri. Men visst låter det rätt nyttigt med en rotsak.
Jag serverades detta första gången hos min bror till en bit kött som en liten sidorätt och det är så jag fortsatt servera den.
Till köttfärsbiffar, en biff eller som här med helstekt fläskkotlett i ugn som legat i marinad i apelsinjuice, ingefära och vitlök ett dygn.

















Ingredienser Rotselleri

½ Rotselleri
2 dl grädde
salt & Peppar


Riv roten och stek den i lite smör.













Slå på grädden och låt den koka upp för att sedan sjuda tills den tjocknar.
Salta och peppra, servera sedan och njut!















Jag gjorde lite klyftpotatis också. Snabbpotatis man slipper skala med lite olja och flingsalt.


Middag på 45 minuter varav köttet och potatisen står i ugnen och sköter sig själv ca 40 av de -minutarna.
Ganska enkelt och tidsparande och väldigt gott.





Hoppas ni har en skön kväll! Lena






6 kommentarer:

  1. Se där, där var den marinerade fläskkotletten:)
    Så gott med gräddstuvat, passar bra som tillbehör.

    SvaraRadera
  2. ja och med smaken av rotselleri är den ett lyckat äktenskap. :)

    SvaraRadera
  3. Stuvad rotselleri låter riktigt gott! Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
  4. Gräddslungad rotselleri ger vi tummen upp för!

    SvaraRadera