måndag 23 januari 2012

Biff stroganoff och spenatsallad efter en busig dag på borgen


I morse ur barnamun, måste bjuda på denna sköna konversation mellan mina tvillingar 3½ år
De leker och så säger Carl plötsligt:
-Åh vilken tur att vi är tvillingar så vi kan leka Leo
-Ja stackars Amanda ( dagiskompis) som inte har någon tvilling, bara en bebislillebror, svarar Leo
-Som skriker, säger Carl.
-Ja här är det lugn och ro, svarar Leo.
Jag undrar lite i mitt stilla sinne vart lugnet är :)


Sen gjorde jag i ordning maten hör hemma redan på fm innan vi stack i väg till leklandet killarna och jag. Ingen stor fan av lekland men veckodagarna är det lite lugnare där och killarna älskar det såklart. Så i dag har vi klättrat, åkt rutschbana, hoppat i bollar och haft oss. Storebror kom dit sen efter skolan och fick sig lite lekande till livs han också stor som han är.
Vi hade som ni förstår en jättetrevlig dag och det blev godis mitt i veckan på vägen hem för att hålla de små trötta trollen vakna.




Ingredienser
4 portioner

500g g biff ( jag hade ryggbiff, men oxfilé eller lövbiff fungerar bra också)
1 gul lök
2 burkar champinjoner alternativt 1 paket färska
Smör att steka i
1 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
3 msk tomatpuré

Strimla köttet, löken och hacka eventuellt champinjonerna. Salta och peppra
Bryn i pannan och ha sedan över grädden, tomatpurén och dijonsenapen.
Smaka ev. av med mer salt o peppar.
Låt puttra lite.
Min sås skar sig när jag kokade upp den igen, man kan ha i en isbit då eller lite riktigt kall mjölk eller grädde. Jag tog mig dock inte den tiden i dag till det. Gott blev det ju i alla fall!
Kokt potatis serverade jag till det och en sallad på nyttig bladspenat, lite hackade tomater och krutonger.
En dutt olivolja och lite vinäger.
Det var allt som krävdes för en perfekt avslutning på en ledig måndag.

2 kommentarer:

  1. Det blev det hos oss i dag. Tack för inspirationen. Jättegott och du har en trevlig blogg.
    Stina

    SvaraRadera
    Svar
    1. vad kul att du hittar inspiration här och att du gillade stroganoffen.
      // Lena

      Radera