lördag 10 december 2011

Julmustkyckling med lite sting






Läst så många som lagat kyckling i julmustsås och tänkte att jag får väl prova då.
Följde först grundreceptet men var ärligt talat inte så imponerad, lite för mesig smak.
Så jag gjorde om den och la till lite kryddor och lite grädde.
DÅ blev den riktigt god!

Ingredienser

4 kycklingfileér
3 dl tärnad ananans
½ dl purjolök
½ dl mango chutney
3 dl grädde
3 dl julmust
1 hönsbuljong
1 msk soya
1 tsk mald ingefära -men färsk riven är nog ännu godare att ha lite mer av!
1 tsk rosmarin
1tsk timjan.
1 tsk chilliflakes
salt efter smak
smör att steka



Bryn kycklingen så den får färg och salta sparsamt.
Ha i purjolöken och ananasen och stek snabbt.
Häll sedan i julmusten, grädden,mango chutney och kryddorna och låt sjuda ca 10 minuter.
Smaka av om det behövs mer salt.
Servera med pasta.

Riktigt gott och väldigt enkelt och barnen älskade att jag hade tomtedricka i maten.
Kan tänka mig att det går bra med cola eller helt utan läsk också ;)

I dag ska vi fortsätta pyssla med killarna som håller på att tillfriskna.
Vi ska ge oss på ett pepparkakshus och lite julapelsiner.
Pepparkakshuset kan sluta som en pepparkaksruin, det har vi haft en jul och det fungerade det med. Spöken bodde där sa barnen, det är därför huset är trasigt....
Julapelsiner däremot brukar jag klara av utan större katastrofer!
Trevlig lördag.

2 kommentarer:

  1. Men du.. Den där kycklingen på tallriken ser otroligt rosa ut!!

    SvaraRadera
  2. jo bilden luras nog lite, temperaturen var 68 grader. Men det är ju bara att steka den mer om man vill ha den så. :)
    // Lena

    SvaraRadera