tisdag 23 juli 2013

Nu är det bokat och klart Sicilien!
Jag älskar att resa, det är en så stor del av mitt liv helt enkelt och har alltid varit.
Jag har som ung bott i NY, jobbat i Väst Indien och rest kors och tvärs. Dock på färre platser än vad jag önskat.
Så många ställen att besöka och se, så lite tid!
Jag trivas i och för sig hemma också , jag reser inte bort från något längre ( har gjort), jag reser till.
Och jag uppskattar även resor här hemma i Sverige, skärgården Västkusten, Skåne och fjällen. Helt fantastiskt men lite mer solosäkert och jag ljuger om jag säger att jag inte behöver sol och värme någon vecka per år.
Klart jag överlever, men min själ mår bra av den varma solen, lättjan, de svalkande salta baden, maten, dofterna, ja allt!
Jag njuter också av själva planerandet av resorna jag gjort och gör. Leta efter hotell, kika på resetips om pittoreska byar, restauranger.
Ungefär som andra planerar renoveringar och förbättringar hemma i husen och i trädgården med diverse byggprojekt, planerar jag mina resmål och letar flygbiljetter.
Min man tror jag har någon sjukdom eller resediagnos och jag själv inser att jag valt fel bransch.
Jag borde jobba med att recensera resor i stället. Hitta nya resemål eller utvärdera befintliga. Skriva om små restauranger med mat från himlen i de olika länderna.
Som hon Lottie på det där resebolaget.Att äta sig igenom ett land och prova de olika specialiteterna. Komma hem, skriva om det och få betalt för att sen planera nästa resa. Vilket drömjobb!
Nu ska jag läsa på om Sicilien, har aldrig varit där eller i Italien så det ska bli otroligt kul och jag ser fram mot att prova landets goda mat även om vi kommer laga en del själv då vi hyrt hus där.
Att handla i de olika ländernas matbutiker är också en sak jag verkligen älskar!
Solmogna tomater, vattenmeloner stora som klot, fina olivoljor, lokala viner, örter och färska kryddor.


Nu några dagars jobbande kvar på mitt vanliga jobb (som jag har förmånen att också gilla ändå) innan vår ledighet börjar.
Trevlig Tisdag/ Lena

6 kommentarer:

 1. Hyra ett hus på Sicilien låter alldeles underbart!!! Vad glad jag blir för din skull! :)Wow så mycket gott du ska få äta!
  Kramizar!

  SvaraRadera
 2. Sicilien vill jag också åka till. Jag tor det är jättehärligt där. Har dock varit i Italien längst med hela östkusten och Rom och Venedig. Älskar Italien men jag liksom du gillar över huvud taget att resa. Det är underbart att få vara på helt nya platser och upptäcka allt som finns där.

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt att resa. Jag har oxå varit ute rätt mycket i mina unga dar. Vi har bokat en resa till Rhodos nästa sommar, det ska bli skönt att komma iväg till värmen och god mat!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Kul att åka till Italien har inte heller varit där:)
  Visst är det kul att planera det är ju halva grejen:)

  SvaraRadera
 5. Wow - vad gott det ser ut!

  Vad tycks om dagens recept för äppelpaj med kanelglass på inredningsvis?

  http://inredningsvis.se/appelpaj-med-hemmagjord-kanelglass/

  SvaraRadera