onsdag 17 juli 2013

En enkel grillmiddag och bitvis vegetarisk med rom och muscovadosocker karamelliserad rödlök















Tanken var en vegetarisk grillmiddag, men jag föll på målsnöret och några kycklingfiléer fick göra de grillade persikorna toppade med ädelost, den karamelliserade rödlöken med mörk rom, halloumin och den smörgrillade majsen sällskap.
Vill man äta helt vegetariskt är det enkelt att byta ut kycklingen med quorn.
Jag fuskade åter i alla fall med marinaden och tog en färdigköpt som jag spetsade till med en skvätt rom och lite honung.
Sen fick filéerna ligga där hela dagen medan jag var på stranden, tog fram dem ur frysen och la dem att tina i själva marinaden.
Gott!












Ett matlass; grillad majs, grillade halva persikor, kyckling och halloumi.
De grillade persikohalvorna toppade jag med lite smulad ädelost på. Jättegott med det söta och salta.
Den karamelliserade rödlöken gick inte av för hackor den heller, med en skvätt rom som fick kokas in de sista minuterna fick den en extra sting i smaken.

Ingredienser

2 rödlökar
2 msk smör
2 msk balsamvinäger
2 msk socker, gärna muscovadosocker som matchar romen!

Skiva löken tunt och stek i smör tills den blir mjuk men bränn den inte!
Tillsätt sockret och balsamvinägern och rör tills sockret löst upp sig.
Ha i romen och låt koka 2-3 minuter.
Färdig att servera som tillbehör till halloumin och kycklingen.












I dag bär det av till stranden igen. Äntligen har jag lyckats pricka in två lediga dagar då solen skiner varmt och härligt.
Potatisen kokar på spisen, äggen är färdiga och tonfisken nerpackad.
Vi äter nog både lunch och middag där i dag!
// Ha en skön dag. Lena


7 kommentarer:

  1. Så gott! Ha en fin dag på stranden. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vi hade en kanondag :) Kram

      Radera
  2. Jisses så mycket gott du har hunnit lägga upp på bloggen! En massa bra tips nu när min matinspireration tagit semester. Hoppas ni kan njuta en del av sommaren ihop. Vi har ofta fått dela lite på vår semester, men för att få så många veckor som möjligt ihop. Det är inget lätt pussel alla gånger.
    Ha det gott. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska jag var helt uppriktigt så har jag aldrig lagat så lite mat som de sista veckorna hemma nu i sommar .
      Hoppas du får en fin ledighet!
      Kram

      Radera
  3. Detta låter fantastiskt! Rödlöken kommer jag definitivt att laga! Så himla gott!

    I dag är här sol i Göteborg, så vi är väl snart ute och njuter. Först lite sol på en filt, sedan en cykeltur till stan för att köpa speciellt god vinäger. Sånt får man inte ha slut på nämligen!!! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja den var riktigt god med rom och muscovadosocker !
      Håller med om goda vinäger, de kan man liksom aldrig ha för mycket av :)
      Kram

      Radera
  4. Det här låter som en finfin grillmiddag, och den karamelliserade löken sätter ju verkligen pricken över i:et. Mm!

    SvaraRadera