söndag 24 mars 2013

Söt, sötare sötast chokladtryffelkräm med doft av hallon


Tyvärr missade jag kladdet på fotot och nu är allt uppätet. Så ni får stå ut med att den där fläcken stör det etiska för denna choklad efterätt var så god att det vore hemskt att inte bjuda er andra på den.
Jag inspirerades i Amys kök , där hon serverade små mumsbitar på sked. Men jag kände behovet av lite större portioner ändå och använde mig också av smaksatt choklad.
Hur man än gör så blir det ljuvlig musik hos smaklökarna!
Den är mäktig så man kanske inte kan göra för stora lass per person

Ingredienser 4-6 portioner

300 g mörk choklad, jag tog en vanlig mörk med 70% och en med smak av hallon också 70%)
3 dl vispgrädde
6 msk honung
150 g rumsvarmt smör


Hacka chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädden med honungen och häll sedan över chokladen. Rör om tills chokladen smält och ha sedan i rumsvarmt smör.
Rör om tills det blir en kräm.


Häll upp i små skålar Amy verkar ha serverat det direkt medan jag ställde in en stund i kylen.
Sedan toppade jag med jordgubbar ( hallon hade ju varit perfekt men det fanns inga hemma) och toppade med lite fint strössel.



Jag är ju ingen efterättsmänniska, men den här gillade jag verkligen. Och himla lätt var den att göra också och kan varieras i smak på olika sätt och servera med andra tillbehör.
Men lite sött från något bär behövde den ändå tyckte jag, då den blir lite för mäktig annars.

En i familjen ville dock ha den plain med bara strössel och den såg ju himla fin ut den med.

Nu ska jag ta och väcka familjen och locka med dem ut i solen. Skridskor och sparkåkning på Mälaren står på agendan.
Jag vill grilla korv men de små barnen vill gå på restaurang.
Vi får väl se vad det blir.
Ha en skön dag i solen. / Lena

7 kommentarer:

  1. Såg den också hos Amy för ett tag sedan. Verkligen en enkel efterrätt, helt i min smak. Din version ser också jättefin ut bilden med bara strössel ser verkligen läcker ut. Hoppas ni har en härlig dag ute på Mälaren.

    SvaraRadera
  2. Så fint det ser ut! Och gott :) Kram!

    SvaraRadera
  3. Så kul att jag kunde inspirera dig Lena! :) Det ser så gott ut och ja att servera de så här blir ju så mycket mera gott! ;)

    Jodå, jag förberedde mina skedar och ställde in dom i kylen jag med... det kanske inte framgick.

    Hoppas din helg har varit fin i solskenet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för länkningen, det glömde jag att skriva! :)

      Radera
  4. Vilken fin bild den med strösslet på, en efterrätt gjord för en prinsessa!?

    Ha en fin ny vecka!

    SvaraRadera
  5. Hej hej! Jag sökte runt efter bra matbloggar och hittade din! Ser ut att finnas en del bra recept, ska testa den här efterrätten snarast möjligt! :)

    SvaraRadera
  6. Läckert:) Hallon och choklad är megagott:)

    SvaraRadera