lördag 2 juni 2012

Pasta med parmesan, parmaskinka, valnötter och spenat


Har haft en otroligt intensiv jobbvecka som snart börjar lunga ner sig då jag ska vara ledig lite innan dotterns student.
Känner att jag nog ligger lite efter i planeringen, men det ska nog reda upp sig...hoppas jag!
Kvar på to do list är lite mer inköp av mat, laga den och sen pimpa upp vår altan samt köpa nya trädgårdsmöbler.
Det ska jag väl hinna på fyra dagar?!

I går hade jag min bror med familj över på lite fredagsmat, jag slutade sent så tiden för matlagning var lite knapp.
Gjorde en en mycket enkel med god pasta med brynt smör, parmesan, spenat och annat gott i.
Jag borde haft mer parmesan insåg jag sen, den hade kunnat vara mer krämig men var ändå riktigt god!

Ingredienser

spagetti till 4 personer
1 bit parmesan.
1 paket babyspenat
2 dl valnötter
2 paket parmaskinka ( kan uteslutas om man vill göra den vegetarisk)
8-10 cocktailtomater
6-7 msk brynt smör



















Hyvla parmesanen med osthyvel i större bitar.


Smält smöret så det precis blir lite brunt, rör hela tiden så det inte bränns.
Blanda ner parmesanosten och det smälta smöret med het nykokt pasta och rör om.
Blanda sedan ner spenaten, tomaterna som man delar på två, strimlad parmaskinka och blanda.
Toppa med valnötterna och servera den rykande varm med svartpeppar och havssalt.



Ha en skön helg! // Lena








2 kommentarer:

  1. Låter gott!! Själv har jag parmesan hela tiden på pastan...jag kommer från Parma och kan inte leva utan!! Kolla min webbsida...äkta genuint parmesan ost och snart kommer massor med recept oxå! www.parmasalami.com
    Federica

    SvaraRadera
  2. Jättegott som allt med parmesan i.
    jag håller utkik efter recepten :)

    SvaraRadera