tisdag 5 juni 2012

Pasta med hemkokt tomatsås och fetaostströssel



Godmorgon. Bjuder på en riktigt enkel smakrik pastarätt i dag.
Vi är åter i ett sjukskov och det går lite för runt just nu, så matlagning står inte så där jättehögt på min priolista. Vilket det egentligen borde göra med tanke på att vi har ca 40 personer som kommer på buffé på fredag. En del mat kvar att laga, men det ordnar sig nog...väl..kanske!
Håller mitt hopp till Pulmicorten Carl ska prova så kanske vi får ordning på hostan.

Den här tomatsåsen har relativt lång koktid, men det är ju tid man kan göra annat då de sköter sig själv med kärlek bara man rör om den i bland.
Bra mat alltså när man är hemma med sjukt barn eller bara tittar på tv en kväll så har man middag klart till dagen efter.
Gör dubbla satser på en gång och frys ner det som blir kvar så har ni en middag till sen.

Ingredienser

1 k färska tomater ( krossade går såklart lika bra, nästan )
4 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 knippe basilika
1 lite mindre knippe rosmarin
1 dl grönsaksbuljong
1 tsk örtsalt
1 tsk socker
svartpeppar efter smak och tycke
1 paket fetaost.

Hacka lök och vitlök.
Dela tomaterna och ta bort det hårda gröna kvistfästet.
Bryn allt och rör om.
Strimla örterna och ha i röran, salta och ha i sockret.
Beroende på hur "vattniga" tomaterna blir behövs olika mängd vätska, ca 1 dl buljong brukar vara lagom men man kan behöva ha i lite mer vatten om den blir för tjock.
Koka nu sakta minst 2 timmar.
Servera med pasta och toppa hela härligheten med smulad fetaost.
I bland har jag lite hackad chili i också, även där efter tycke och smak hur het man vill ha den.



Hoppas ni har en skön matvecka och att solen kommer åter så sommarkänslan infinner sig! // Lena



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar