lördag 30 juni 2012

Grillad korvbuffé en lyckad historia


Dottern fyllde 19 år här i veckan och vi skulle fira henne i går med släkten. Fredagskväll efter jobbet, så mat kändes mer rätt än bara fika.
Samtidigt tröt fantasin och orken för att göra något stort efter studentfesten och midsommarens all matlagning.
Så det blev korvgrillning och det var otroligt gott!
Det var lammkorvar, chorizo, Salsiccia, bacon och ostkorvar, färska små heta korvar, vanliga grillkorvar och mer ovanliga.

Till detta serverades en melon och fetaostsallad med mynta och flingsalt.





Samt en tysk potatissallad med kokt rödlök, vitlök och kapris.
Jätettegott till starka korvar!


Ingredienser Tysk potatissallad

1 kg kokt kall färskpotatis
3 st rödlökar
3 st vitlöksklyftor
1 burk kapris

1 dl fin olivolja
1 dl vatten
1 dl vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
Salt
Svartpeppar
Färska örter som salvia, rosmarin eller vad du har hemma och tycker om.

Strimla rödlöken och vitlöken. Koka den mjuk i oljan, vinägern och vattnet med lite salt.
Rör ner senapen.
Blanda ner vätskan och löken med den kalla eller ljumna potatisen.
Ha i kaprisen.
Smaka av med salt och svartpeppar och ha i de färska kryddorna.
Blanda försiktigt och servera!


Trevlig matvecka! // Lena

4 kommentarer:

  1. Melon i sallad är så uppfriskande gott ju! :)
    Här föredrar vi potatissallad utan extra geggamoja så denna skulle vi säkert tycka om.

    SvaraRadera
  2. Den var verkligen god, vi gillar också såna här ogeggiga potatissallader här!

    SvaraRadera
  3. Det var väl en idé som lät hur bra som helst, spara tid och göra det enkelt för sej - det låter som en bra sommarmelodi:)

    SvaraRadera
  4. simplicity rules i bland :)

    SvaraRadera