torsdag 14 juni 2012

Färskpotatissallad, gott till allt!



Jag fullkomligt älskar denna rätt och tydligen uppskattade gästerna förra helgen den med.
Lätt att göra, passar som egen rätt eller till en bit kött.
Perfekt strandmat, lunchmat, middagsmat och sist men inte minst; går att för bereda!
Dessutom kan man ju göra om den här salladen i det oändliga med vad man nu har hemma.
Den här varianten med fetaost och kapris är en av mina favoriter

Ingredienser

½ kg kokt, kall färskpotatis.
1 påse babyspenat
1 gurka
½ burk kapris
1 ask fetaost
1 knippe rädisor
10 solmogna cocktailtomater.
1 rödlök
Flingsalt
några matskedar fin olivolja och vinäger

Dela den kalla potatisen och skär grönsakerna och smula sedan fetaosten
Blanda i hop allt försiktigt och ha över dressingen och strö saltet över.
Klart.

Så mycket enklare blir inte matlagning faktiskt.



Här som lunch med mer rester från festen.
Tjälknöl, dubbelmarinerad fläskfilé med rosmarin och citron.
En bit knäcke med gubbröra och en med lax och pepparrotsröra.


Trevlig helg! // Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar