Hela den här veckan har jag jobbat sent så det har varit guld värt att ha festrester, men såklart har de tagit slut nu.
Stark kyckling i kombination med söt paprika och salt fetaost.
Gott och väldigt enkelt och det fick bli vår torsdagsmiddag i går efter jobbet.
Den enda tid man egentligen lägger ner är att bryna kycklingen och skära paprikan med lite örter till.
Sen roar den sig själv i ugnen och termometern piper vid perfekta 70 grader.
Ingredienser 2 personer
2 kycklingfiléer
4 röda paprikor
2 röda lökar
1 paket fetaost
flingsalt
tabasco
chiliflakes ca 1 tsk beroende på hur mycket hetta du vill ha
smör att steka i
färska örter som ex basilika, rosmarin.
2 msk olivolja
Stek kycklingen och krydda den, se till att den får ordentligt med färg och yta.
Dela paprikorna i två och ta bort kärnorna. Dela löken i fyra delar.
Lägg paprikan och löken i en form och ringa över olivoljan samt strö flingsalt över.
Ställ in i ugnen.
När kycklingen fått lite yta så ställ in även den i samma form och stick i termometern.
Rör om i bland så paprikan och löken får yta runt om.
Det är färdigt när kycklingen är uppe i 70 grader.
Smula över fetaosten och servera med sallad och oliver.
Gott med färskpotatis eller som till min lunch i dag med keso.
Trevlig mathelg/ Lena
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar