söndag 4 augusti 2013

Vackra Öregrund och lite pasta i värmen?

En del familjer äter kall mat i värmen hela tiden.
Inte vi, mina barn vill ha riktigt mat och kräm och smörgåsar är mellis.
Så jag kokar pasta, ris och potatis och vi äter varm mat varje dag. Men ganska enkel ändå många gånger. För så kul att stå vid spisen länge är det ju inte i denna hetta,som vi också njuter av i fulla drag.
Barnen håller på att lära sig simma. Till och med vår lilla badkruka Leo börjar få till det men tycker det är lite kallt i vattnet!
Vi har tillbringat några dagar i Öregrund och vattnet var väl inte det varmaste, men ack så vackert!
Solnedgången där på klipporna är magisk!Vi har hittat ett vandrarhem där vi återkommer till. Så mycket enklare att bo så än hotell när man reser med barn.
Och vandrarhemmen i Sverige håller hög standard!

En liten eka på innergården hade införskaffats där i år på Epokgården som jag gärna ger lite reklam för!Vi är dock inga flitiga användare av köken och har unnat oss att äta fantastisk mat ute på olika restauranger.
Frukost inmundigades dock på vandrarhemmet.
Vad sägs om äggröra, bacon och nystekta kantareller!Men som sagt, restaurangutbudet i den lilla sommarstaden är mycket bra och den här sotade rödingen var too die for!


Strömming är annars ett måste när vi äter där och Leo snart 5 år ratade både pannkakor och hamburgare till förmån för den rätten!

Men mat lagar vi alltså hemma i värmen.
Denna gång blev det en enkel pasta, en väldigt enkel. Men så god!Lite grädde, massa hyvlad parmesan och en fin bit fläsk och solmogna tomater.
Några var med pepparkvarnen sen och det är klart att njuta av.
Egen pasta har jag dock aldrig gjort men är ganska sugen på att prova. Sån man gör utan maskin till att börja med. Men kanske inte just nu i värmen!

Vad äter ni andra för gott i sommarvärmen?
Grillas det mycket eller är det sallader och kalla rätter.
Vad ni än gör och äter, ha en fortsatt skön solig söndag! // Lena

4 kommentarer:

 1. Vi äter gärna såväl kall som varm mat i värmen. Smörgåsar och kräm är verkligen mellis, jag håller med dig. Jag kan inte förstå att det finns de som äter yoghurt och macka istället för mat. En del gör så varje dag, även med små barn hemma som behöver lagad mat på kvällen. Ja ja, var och en lycklig så sitt sätt.

  Vi älskar att bo på vandrarhem. Nu senast i Hjo, där jag träffade bloggvännen Sofia, den underbara. Jättekul! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. vandrarhem är det bästa att bo på när man reser med barn och många gånger annars med!

   Kram!

   Radera
 2. Låter som ni har/har haft det riktigt skönt. Vi vill också ha lagad mat, två gånger om dagen. Vi äter nästan ingen fika eller mellis för vi vill helst ha mat. Men unnar oss gärna att äta ute så länge det finns riktig mat att välja på. Många ställen för barnfamiljer har ändå bättrat sig tycker jag när det gäller mat.
  Fortsätt njut med er! Kramar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig att många restauranger som vänder sig till barnfamiljer som olika djurparker, aktivitetsparker etc är riktigt bra på mat. Sen finns det katastrofställen kvar...som något lekland vi besökte som bara serverade pizza och kokt korv.
   Hallo, hur svårt kan det vara!

   Kram

   Radera