Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
torsdag 25 april 2013
Pasta med ruccola, kronärtskocka och annat gott. En god rätt som är färdig nästan innan barnen fått av sig ytterkläderna
Enkelt är inte sällan det godaste och så även i kväll.
Efter en himla kul men lång vecka lider det mot helg och fredagsmys.
Den här veckan har jag fått en del riktigt roliga besked om nya uppgifter på jobbet. Eller till och med en ny tjänst, med ena benet i den administrativa världen och den andre i det kliniska medicinska, hur kul som helst och hur glad som helst är jag!
Mat hart vi ätit och kort har jag tagit men inte hunnit blogga.
Men här kommer en riktig goding, kanske för er som gillar en snabb god rätt som känns nyttig och fräsch. Sa jag att den bara tar 15 minuter att laga?
Ingredienser
1 stor näven ruccola
½ burk marinerade kronärtskockor
7-8 cocktailtomat
3 dl grädde
salt och svartpeppar
Rikligt med riven parmesan
pasta till
Koka upp grädden av valfri fetthalt ( jo vanlig fet är godast..*sorry*)
Ha i lite salt och peppar och låt koka så grädden simmar i hop sig.
Vill man ha kött i så för all del släng i lite knaperstekt pancetta eller bacon. Annars är det ett bra tillfälle att äta gott och vegetariskt!
Rör i hop jordärtskockorna, tomaterna som delats i två och ha i den krispiga ruccolan.
Blanda väl och dra några varv med pepparkvarnen innan du toppar med nyriven parmesan ( Nej den färdigrivna är inte lika god)
Klart medan pastan kokat alltså.
Nu lockar sängen och min nya bok "Havsmannen" av Carl-Johan Vallgren
Efter veckor av boktorka är jag åter inne i ett stim.
Läste precis färdigt "Sunset park" av Paul Auster. Som vanligt älskade jag hans böcker, men saknade mer slut på den. Vad hände sen då liksom? Så känner jag ofta med just hans böcker och det är väl kanske meningen?
Nåväl, vad ni än ätit och vad ni än läser. Ha en trevlig torsdagskväll! // Lena
Etiketter:
Pasta,
Vardagsmat,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag som bara älskar parmesan, låter som en riktigt god rätt! :)
SvaraRaderaOch parmesan var så där saftig så det vattnades i munnen. mer reklam men gissa vem som levererade den ( tipsar om osttävlingen!)
RaderaÅh, så gott det ser ut! Roligt med trevliga besked.
SvaraRaderaEfter en rätt slitig vinter efter jul men mycket jobbiga saker kändes det otroligt skönt med det här roliga beskedet. :)
RaderaVallgren är som parmesan - oemotståndlig! Härligt med god snabbmat. Gillas! Kram!
SvaraRaderaJa han är fascinerande och lite på samma plats i mitt bokhjärta som Auster.
RaderaKram
Ja snabbmat gillas verkligen:) verkar riktigt gott!
SvaraRaderaHa en fin dag och trevlig fredag
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack det samma, ha en fin helg :)
RaderaVa kul med nya arbetsuppgifter. Jag går själv i väntans tider på om huruvida det kan bli det för mig också till hösten så jag håller tummarna som bara den. Tack för tips om smaskig vegetarisk pastarätt. Den ska testas, dock inte ikväll utan nu blir det tacos... Tack även för en trevlig blogg! /Anna J
SvaraRaderaVad spännande, håller en tumme för dig :)
RaderaTacos går inte av för hackor det heller. I bloggen finns några varianter på just det när man vill förnya sig från färsen .
Tack för att du berättar att du uppskattar bloggen!
Hoppas boken är bra:)
SvaraRaderaSkönt med en maträtt som går fort att göra:)
Perfekt med sån mat när man kommer från dagis med hungriga och trötta barn....och en trött mamma :)
RaderaBoken är kanon, men lite otäck.
Var hittar man konserverade jordärtskockor? Eller menar du kronärtskockor?
SvaraRaderaoj i bland blir det fort och fel!
RaderaVilken blunder, jo såklart menar jag kronärtskockor ( även om jag älskar jodärtskockor med, fast bir nog fel i pastan!