torsdag 14 november 2013

Hemlagad panerad stekt fisk är inte svårt att laga. Hemligheten är......



plastpåse.
Shake and bake fish style helt enkelt.

I påsen kan man ha vilken panering som helst. Här är det ströbröd med citronpeppar och örtsalt.

Fisken som i det här fallet är vanlig hederlig torsk skuren i bitar, har helt enkelt doppats i uppvispat ägg som fått en dutt salt i sig innan också.

Så läggs paneringen med vilka kryddor man nu vill ha i en påse.
Lägg i fisken och skaka.
Så mycket enklare än att doppa i skålar faktiskt. Och så mycket godare än köpta fiskpinnar!

Trevlig torsdag / Lena

6 kommentarer:

  1. Shake and bake fish style - det uttrycket gillar vi! Och tackar för det enkla tipset med en plastpåse, att vi inte tänkt på det innan istället för att stå och kladda och vända allt på en tallrik.

    Trevlig helg, kramizar!

    PS. Vill bara göra dig uppmärksam på att länken till vår blogg i din högerspalt är den gamla adressen... DS.

    SvaraRadera
  2. Så smidigt och bra tips med plastpåsarna!

    SvaraRadera
  3. oj då! Men går inte fisken sönder i mindre bitar, tänker jag. Förmodar att den inte gör det. :-) Tack för ett bra tips. Det ska jag prova nästa gång. :-)

    SvaraRadera
  4. Så lätt och så mycket mindre kladd!

    SvaraRadera
  5. Gud vad smart! Har aldrig gjort egen panerad fisk för att det verkar så geggigt men nu får jag nog ta och testa :)

    SvaraRadera