torsdag 10 oktober 2013

De kanske inte ser mycket ut för världen dessa kycklingklubbor


Men enligt mina barn var det "Hulken goda" och är man fem år och superhjältenörd är det ett gott betyg på mat!
Och enligt mamman var det plättlätta att grilla på efter jobbet, det tog exakt 10 minuter från att jag la in dem i ugnen när vi kom hem och nej de var inte köpta så:)
Det tog mig däremot hela 20 minuter kvällen innan att förbereda, varav den största delen av den tiden skötte de sig själva medan jag borstade tänderna på barnen.
Av den matematiska och fysiska ekvationen alla föräldrar kan så är 20 minuter på kvällen när barnen badar/ sover/ läser saga värt ungefär ett kvartston tid i guld dagen efter när man kommer hem kl 5 från dagis och jobb och barnen lägger sig ner och inte orkar vänta ens en nanosekund på maten.
Så att förbereda mat kvällen innan, säg 4 dagar i veckan genererar alltså i ett helt ton guldtid! Bra va!
( jag vet, jag borde blivit fysiker i kvantfysik! )

Koka bara kycklingen kvällen innan i en god lag. Sen är det bara att slänga in dem i ugnen direkt när du kommer innanför dörren. Har du förberett riset eller potatisen ( klyfta potatis kvällen innan, förkoka dem 10 minuter och så kan du lägga in den potatisen samtidigt med kycklinglåren så blir de också klara på max 15 minuter) Pensla kycklingen med lite smält smör och örtsalt och kanske lite honung den sista minuten.
Jag kokade mina kycklingben i en lag av buljong, rom och kryddor. Supergott!

Ingredienser
5 dl vatten
1 buljong eller 2-3 msk kycklingfond
½ dl mörk rom
1 msk honung
Örtsalt
svartpepparkorn
1 torkad Chipotle

Koka upp lagen och ha i kycklinglåren. Koka ca 15 minuter innan det tas upp och läggs i kylen till dagen efter kl 5 efter jobb och dagis med trötta barn och en jäkla trött mamma.
Tro mig, matlivet blir enklare med lite make a head food!
Den här dagen var vi alla i pyjamas och borstade tänder när klockan var kvart i sju.
Sen hade vi all tid i världen att läsa en saga, rita och titta på en film i hop.
Naturligtvis medan en maträtt till dagen efter sjöd på spisen.
En ljuvlig italiensk köttsås till pastan blev det och den åt vi i dag. Kika in på det gamla inlägget för recept.














I morgon är det fredag och helg.
vad ska ni äta för goda små rätter då?
Hos oss lutar det åt pepparbiff och världens godaste pepparsås.
Eller kanske havskräftor i ugn.
Eller om Leo o Carl får bestämma; kokt korv med bröd mamma. Det eller bläckfisk!

Trevlig kväll på er :)/ Lena

2 kommentarer:

  1. Hej Lena.
    Saknat dina recept så det var kul med ett nytt smarrigt kycklingdito.
    Trevlig helg.
    Annette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack !
      Jag har jobbat galet mycket sista två veckorna med massa så bloggandet har fått stå lite tillbaka.
      Men jag kommer igen :)
      Trevlig helg på dig med!

      Radera