onsdag 23 oktober 2013

Fläskfilépanna i dijonsås

En perfekt bjudrätt om man inte vill krångla till det så mycket. Passar iofs lika bra en vardag då den går på ett kick att bara sno ihop.



Till pannan skivades lite skogschampinjoner och en finhackad lök.
Jag hade tänka ha i bladspenat i pannan men de blev till en sallad istället med lite tomat och gurka bara.
Fläskytterfilé stektes med salt och peppar

Champinjonerna likaså.




Sen blandade jag ner allt i samma panna, med lök jag hackat ganska fint.
Hällde i 3 dl grädde och en rejäl klick fransk senap och någon tesked oxfond. Lät allt koka ihop någon minut så grädden blir lite tjockare.







Mer avancerat än så blir det inte i dag från mig.
Nyss hemkommen från en jobbresa i givande jobbresa i Malmö, så jag återgår till tvätten och att leka med de två trollen här hemma.
Trevlig onsdag ! / Lena

6 kommentarer:

  1. Enkelt, få ingredienser och himla gott kan det bli bättre???
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja otroligt enkelt och gott.
      kram

      Radera
  2. Sån här mat gillas skarpt! Jag brukar göra en liknande rätt fast med konserverade kronärtskockshjärtan också. Spenat tyckte jag lät låter gott att ha i så det ska jag nog slänga i lite nästa gång eller servera till som du.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt med kronärtskockor är ju så gott!
      Hur gör du den rätten?

      Kram

      Radera
  3. Enkelt och gott, precis som det ska vara. :)

    SvaraRadera