måndag 3 juni 2013

Små italienska snittar är ju alltid rätt


I år har vi ingen student hemma som förra året, men har nöjet att vara bjuden hem till min brors son som slutar gymnasiet.
Hur nu det kan gå ihop, han var ju nyss liten och lärde sig cykla?? Och med så unga föräldrar och framför allt med en faster som nyss fyllt 33 år så har jag väldigt svårt att få i hop det.
Nåväl, studenten ska han ta och jag ska göra italiensk potatissallad. Recept på det får ni efter helgen.
De här snittarna passar också som studentmat till bubblet.
Eller som förrätt när man grillar en regnig sommarkväll på en halvt nedriven altan till en kall öl.


Egentligen passar de alltså när som helst och vill man kan man ta röran och stoppa i små krustader i stället.
Jag valde att rulla in röran i parmaskinka och skära små rullar av.
Enkelt och gott.

Ingredienser

2 paket parmaskinka
½ burk kronärtskockor
½ burk soltorkade tomater
2 paket filadelfiaost. med ört och vitlökssmak
1 paket färsk ruccola

Gör en röra av osten, klippt ruccola, skockorna och tomaterna klippt i bitar.


Bre sen ut skinkan, tänk rulltårta och bre sedan ut röran på skinkan.


Rulla i hop som en rulltårta


Skär i bitar och lägg upp på ett fat.

Eller så fyller man varje bit skinka med en klick av röran som min syster gjorde här.
Lika gott vilket som. Och väldigt enkelt!

Trevlig måndag! / Lena



1 kommentar:

  1. Åh älskar italiensk mat:)
    Ser gott ut!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera