tisdag 4 juni 2013

Italiensk kyckling ( favorit i repris)


När all min fantasi tryter och jag ändå vill laga något gott och ganska snabbt så blir det inte sällan denna kyckling.
Lite stektid är allt som krävs av själva kycklingen, sen sköter den sig själv i ugnen med gottet till och i.
Rena snabbmaten alltså som passar både som bjudmat och som vardagsmat.



½ kg kycklingfile
1 paket parmaskinka
3 dl grädde
5 msk balsamvinäger
2 bitar mozzarella
1 kruka färsk basilika
2 msk kycklingfond ( kan uteslutas)
örtsalt och svartpeppar

Bryn kycklingen så den får färg i lite smör, salta och peppra.
Lägg den stekta kycklingen i en ugnssäker form och linda in varje filé med parmaskinka och toppa med mozzarella.
( Gott också att ha i soltorkade tomater, men här fanns inga hemma i dag)
Blanda sedan grädden, fonden och balsamvinägern.
Häll över kycklingen och klipp ner halva krukan basilika.
In i ugnen sen på 175 grader ca 20 minuter till kycklingen är klar. Gott med pasta till.
Klart!



Finns balsamvinäger kräm hemma ringla gärna över lite på den färdiga rätten.

Hur gott som helst/ Lena

1 kommentar:

  1. En kycklingrätt helt i min smak med lite italiensk touche. En portion till mig, tack! ;)

    SvaraRadera