torsdag 22 mars 2012

Karl Johans fylld ravioli med små köttfärsbiffar med svampsmak



Det här var vår förra fredagsrätt och my good vad gott det var!
Jag gillar hemlagad ravioli men den tiden finns sällan efter jobbet en fredagskväll hos oss, men den här var riktigt god och något vi definitivt kommer äta igen.
Jag trodde jag hade karl Johan svamp hemma i frysen, men den hade gått åt upptäckte jag sen hemma. Men det var gott med stekta champinjoner också till.
Kan tänka mig att om man har torkad svamp är det gott att fylla köttfärsen med också, nu tog jag lite kantarellfond i smeten. Rena svampsymfonin!

Ingredienser Svampbiffar

500 g nötfärs
2 msk kantarellfond
1 tsk salt
½ dl grädde

Rör i hop allt och forma som små biffar.
Stek i smör

















Raviolin, ja det är bara att koka i vatten i tre minuter sen var de klart :)
Om ni inte har tid att baka och fylla egna, men det receptet får ni av mig en annan gång













Stek lite svamp, gärna Karl Johan om ni har. Som synes stekte jag champinjoner, slå sedan på lite grädde och låt den sjuda i hop.




Så då var denna rätt som kanske inte ser mycket ut för världen blivit klar, full av svampsmaker!
En riktigt snabbrätt också perfekt vilken dag som helst.
// Lena

2 kommentarer: