tisdag 6 mars 2012

Inget fuskrecept utan make a head köttfärslimpa


I dag blev det hemlagad köttfärslimpa, hederlig vanlig husmanskost som jag förberedde redan i går kväll när barnen somnat.
Jag gjorde färsesmeten redan då och la i en bytta i kylen över nattten, skalade potatis och morötter och la i en kastrull med vatten som också fick vänta i kylskåpet över natten till jag kom hem i dag efter dagis och jobb.
Så perfekt att bara byta vattnet på potatisen och koka, forma färsen till en limpa och lägga dit lite morötter, lök och så toppa med bacon.
Gott, riktigt gott och klart på mindre än 30 minuter efter att vi hungriga kom innanför dörren.



Ingredienser

1kg färs
1 lök
2 ägg
1 dl ströbröd
1½ dl grädde av valfri sort
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk fransk senap
1 paket bacon
50 g smör
1 tsk soya

Blanda grädde, ströbröd, kryddor, salt, senap och äggen och låt svälla. Riv löken fint och bland i med färsen och det uppblötta ströbrödet.
Ställ in i kylen i en lufttät bunke och ta fram när det är dax att göra limpan dagen efter.
Dela färsen på två eller gör en stor.
Lägg limpan i en ugnssäker form och linda bacon runt. Ha grönsaker som paprika, morötter, lök eller vad man nu tycker om med i formen.




Smält smöret och blanda ner soyan och pensla sedan limpan innan du gräddar den i ugnen ca 30 minuter på 200 grader.
Servera med kokt potatis och gräddsås.
Gott!

Trevlig kväll// Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar