fredag 10 augusti 2012

Pasta med fredagsbiff och kantarell i gräddig sås



Äntligen fredag och jag gjorde den i veckan tidigare tilltänkta biffen med kantarellerna.
En passande fredagsrätt som går fort att göra, har rätt få ingredienser och är så där syndigt god med sin gräddsås och de nyplockade kantarellerna.
Hur syndig den är beror på hur mycket grädde du har i och vilken fetthalt, jag valde den fetaste såklart.

Den rätt lilla, men läckra kantarellskörden puttar i kastrullen.










Ingredienser.

2 biffar av god kvalité
½ kg färska kantareller
3 dl grädde
½ dl vitt vin
en knippe gräslök
salt & peppar
smör att steka i.

Dela biffen i tunna skivor och stek den i lite smör.
















Stek svampen och ha i samma panna. Salta och peppra














Slå över vinet och låt den koka i hop till ca hälften innan du har i grädden. Låt allt sjuda på svag värmen så den knappt bubblar, men ändå gör det.
Låt den nu koka så såsen blir lite lagom tjock och servera med nykokt pasta.och sen är den färdig att avnjutas.
Har du en bit västerbottenost hemma är det gott att riva i en del i såsen också, i dag serverades denna enkla pastarätt utan ost dock.
Strö lite klippt gräslök över.

Kan ni känna hur gott det luktar och smakar!
Hoppas ni får en riktigt skön och god mathelg så här i sensommaren!
// Lena






1 kommentar: