Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
lördag 2 juni 2012
Pasta med parmesan, parmaskinka, valnötter och spenat
Har haft en otroligt intensiv jobbvecka som snart börjar lunga ner sig då jag ska vara ledig lite innan dotterns student.
Känner att jag nog ligger lite efter i planeringen, men det ska nog reda upp sig...hoppas jag!
Kvar på to do list är lite mer inköp av mat, laga den och sen pimpa upp vår altan samt köpa nya trädgårdsmöbler.
Det ska jag väl hinna på fyra dagar?!
I går hade jag min bror med familj över på lite fredagsmat, jag slutade sent så tiden för matlagning var lite knapp.
Gjorde en en mycket enkel med god pasta med brynt smör, parmesan, spenat och annat gott i.
Jag borde haft mer parmesan insåg jag sen, den hade kunnat vara mer krämig men var ändå riktigt god!
Ingredienser
spagetti till 4 personer
1 bit parmesan.
1 paket babyspenat
2 dl valnötter
2 paket parmaskinka ( kan uteslutas om man vill göra den vegetarisk)
8-10 cocktailtomater
6-7 msk brynt smör
Hyvla parmesanen med osthyvel i större bitar.
Smält smöret så det precis blir lite brunt, rör hela tiden så det inte bränns.
Blanda ner parmesanosten och det smälta smöret med het nykokt pasta och rör om.
Blanda sedan ner spenaten, tomaterna som man delar på två, strimlad parmaskinka och blanda.
Toppa med valnötterna och servera den rykande varm med svartpeppar och havssalt.
Ha en skön helg! // Lena
Etiketter:
fredagsmys,
Pasta,
Vardagsmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Låter gott!! Själv har jag parmesan hela tiden på pastan...jag kommer från Parma och kan inte leva utan!! Kolla min webbsida...äkta genuint parmesan ost och snart kommer massor med recept oxå! www.parmasalami.com
SvaraRaderaFederica
Jättegott som allt med parmesan i.
SvaraRaderajag håller utkik efter recepten :)