Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
tisdag 19 juni 2012
Om ni bara ska grilla en ny rätt i sommar; grilla högrev!
Den där lite mörkare biten i det högra hörnet är högrev.
Så otroligt oväntat gott att man hoppar till. Mustig i smak, mör och att denna lilla köttbit nästan är oförskämt billigt gör ju inte det hela sämre såklart.
Men visst, den måste förkokas minst 1½ timme för att bli god. Så perfekt make a head food alltså då man med fördel kokar den kvällen innan medan man surfar, läser, eller tittar på TV.
Sen efter en jobbdag så är det bara att starta grillen, pensla på glaze och grilla.
Min bror och hans pojke kom spontant över så jag grillade även en fläskfilé och en bit rökt fläsk till och så körde jag latvaritanten och värmde på färdig potatisgratäng och slängde i hop en spenatsallad.
Vi åt på papperstallrikar och satt ute i trädgården.
I bland är livet så enkelt och gott att leva!
Oftast är dessa stunder de krusidullsfria!
Grillat efter en hel dag på dagis- där för övrigt Carl somnat i sandlådan en kvart innan jag kom!
Den heta högreven med ananasglaze.
Helgrillad fläskfilé och grillat rökt fläsk.
Ingredienser
1½ kg högrev
3 dl rött vin
2-3 schalottenlökar
4-5 vitlöksklyftor
½ chili
1 buljontärning
salt
Hacka löken, chilin och vitlöken och lägg i en stor gryta med vin och buljongtärning.
Lägg ner köttet och salta.
Koka på svag värme ca 1½-2 timmar så att köttet riktigt faller i sär.
man kan behöva späda med mer vätska, vatten eller mer vin.
Ställ in det kokta köttet i kylen med vätskan, minst 2-3 timmar men gärna över natten!
Skär nu köttet i skivor och grilla sedan med glaze av valfritt slag.
Servera med en enkel spenatsallad med rödlök, solvarma tomater och lite fetaost till.
Vad är det man säger: simplicity rules och jo man får köpa både färdig glaze och beasås. Det är gott och praktiskt en vanlig grillkväll efter dagis och jobb!
Trevlig vecka! // Lena
Etiketter:
Grillat marinader och tillbehör,
kött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Kokt grillad högrev är otroligt gott, vi har också testat men med lingonglaze, mmm!
SvaraRaderaHelt klart en underskattad mycket god grillrätt vi kommer göra igen. Gjorde du egen glaxe?
SvaraRadera// Lena
Glaze....
RaderaVarför har jag aldrig tänkt på att förkoka annat kött än revben och lägga på grillen?! Måste testa högrev.
SvaraRaderaAbsolut något jag kommer göra igen!
Radera