Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
torsdag 14 juni 2012
Färskpotatissallad, gott till allt!
Jag fullkomligt älskar denna rätt och tydligen uppskattade gästerna förra helgen den med.
Lätt att göra, passar som egen rätt eller till en bit kött.
Perfekt strandmat, lunchmat, middagsmat och sist men inte minst; går att för bereda!
Dessutom kan man ju göra om den här salladen i det oändliga med vad man nu har hemma.
Den här varianten med fetaost och kapris är en av mina favoriter
Ingredienser
½ kg kokt, kall färskpotatis.
1 påse babyspenat
1 gurka
½ burk kapris
1 ask fetaost
1 knippe rädisor
10 solmogna cocktailtomater.
1 rödlök
Flingsalt
några matskedar fin olivolja och vinäger
Dela den kalla potatisen och skär grönsakerna och smula sedan fetaosten
Blanda i hop allt försiktigt och ha över dressingen och strö saltet över.
Klart.
Så mycket enklare blir inte matlagning faktiskt.
Här som lunch med mer rester från festen.
Tjälknöl, dubbelmarinerad fläskfilé med rosmarin och citron.
En bit knäcke med gubbröra och en med lax och pepparrotsröra.
Trevlig helg! // Lena
Etiketter:
picknick och utflyktsmat,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar