Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
torsdag 31 maj 2012
Coleslaw till grillat
Som ni vet älskar jag färsk vitkål och inte blir den sämre i en krämig coleslaw till en bit gott grillat kött.
Redan när jag bodde i USA och jobbade som au-pair som mycket ung förälskade jag mig i denna enkla sallad och det var måååånga år sen :)
Ingredienser
1 helt färsk vitkålshuvud
2 morötter
2 gröna äpplen
1 gul lök
1½ dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
4 dl gräddfil eller vanlig filmjölk
2 msk socker
2 tsk örtsalt ( eller vanligt)
1 krm svartpeppar
Riv vitkål, morötter, lök och äpple.
Blanda ner med majonnäsen, senapen, gräddfilen ( eller filen), socker och salt.
Blanda väl och dra några varv med pepparkvarnen.
Salladen är färdig att äta direkt, men blir som en gryta bara godare dagen efter och den står sig med fördel i kylen 2-3 dagar.
Det är enkelt att göra om också, ha i lite chilisås, pepparrot eller kanske en burk krossad ananas.
// Trevlig kväll! Lena
Etiketter:
Grillat marinader och tillbehör,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar