Efter en rätt stressig vecka med en försmak av kommande jobbveckor med dagis, jobb, matlagning på en kvart och mer matplanering för att få fram god och nyttig mat på bordet så känner jag att det är skönt att det är helg nu.
Veckan som var har varit lite hipp som happ om jag ska vara ärlig med pytt i panna, stekt korv och hemlagat mos och en fantastiskt snabblagad enkel vegetarisk tomatpasta.
Så enkel att ni inte ens behöver ett recept egentligen.
Koka krossade tomater och ha i en rejäl näve rosmarin och basilika.
Ha i lite örtsalt och en tsk socker och koka. Sockret rundar av tomatsmaken i såsen.
.
Stek lite hackad vitlök och zucchini i fin olivolja och ha i med tomatsåsen.
Koka nu ett litet tag medan pastan kokar upp.
Egentligen vinner tomatsås på att koka länge, men den blir riktigt god så här som snabbmat med och tusan så mycket godare än någon färdigrätt från affärens frysdisk!
En annan god rätt som går riktigt snabbt och sköter sig bra själv i ugnen större delen av tiden är baconlindad kyckling.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 knippe rosmarin
1 knippe basilika till dekoration
3 vitlöksklyftor
2 tomater
3 dl grädde
salt
Bryn kycklingen så de får lite färg, salta.
Vira runt två skivor bacon per filé och lägg i ugnsfast form och strö över tomater som hackats grovt. hackad vitlök och sist rosmarinen.
Ställ in i ugnen på 175 grader ca 15 minuter.
Ta ut och häll över lite grädde och ställ sedan in i ugnen igen ca 10 minuter så grädden får koka i hop sig med smakerna av rosmarin och baconen. Smaka av med lite salt i såsen.
Kärntemeraturen ska inte över 70 grader då den lätt blir torr och tråkig då i smak.
Använd gärna en stektermometer.
Mm ser gott ut! Baconlindad kyklingfilé ger verkligen kycklingen ett extra lyft. Och tomatsåsen ser också jättegod ut.
SvaraRaderaja den var faktiskt riktigt god och med rosmarinen fick fick den ytterligare ett lyft som gjorde skysåsen riktigt riktigt god!
SvaraRaderaGlömde svara på din fråga i min blogg angående brödet utan mjöl. Parmesanosten är för torr och smälter för lite. Det är bättre med en ostsort som smälter ordenligt som Västerbottenost eller Herrgårdsost. Däremot kan du använda lite parmesanost som en krydda för att få den goda smaken som parmesan ger.
SvaraRadera