torsdag 18 oktober 2012

Corne bread. Majsbröd i stekpanna

Glest med inlägg denna vecka mellan kokande av blåbärssoppa och tvättande av sängkläder. Är så tacksam att jag har egen tvättmaskin och tumlare och slipper vänta på tid i en tvättstuga. Hur gör man då med två eller fler magsjuka barn som inte hinner i tid?
En av dagarna gjorde jag i alla fall stekt majsbröd. Otroligt gott och åts varma med riktigt smör som smälte mellan deras små fingrar.
Receptet kommer ursprungligen från The pioneer woman, en amerikansk matblogg säkert fler av er känner till. Om inte kika in och inspireras!


Ingredienser

3 dl majsmjöl
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
4 ½ dl mjölk
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1 msk smör att steka i.

Rör i hop de torra ingredienserna och sedan mjölk och ägg först för sig för att sedan blandas ihop.



Smält smöret i stekpanna som sedan kan ställas in i ugn.
När smöret smält häll ner smeten och stek ca 1 minut så att det liksom fräser på kanterna.











Ställ sedan in i ugn på 225 grader ca 20 minuter så den blir gyllenbrun.
















Gott till, ja allt!
Frukostbröd, till chili, till kvällens tekopp eller som i vårt fall till blåbärssoppa.



Trevlig kväll på er:) // Lena

4 kommentarer:

  1. Vilket trevligt bröd. Hittade faktiskt majsmjöl i skafferiet när jag idag packade ner alla torrvaror inför renoveringen. Ska ha detta bröd i åtanke när jag får börja baka igen.
    Hoppas majsjukebacillerna fick ge med sig när detta bröd hamnade i de små magarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är riktigt riktigt gott!
      Och dessutom enkelt att laga :)

      Radera
  2. Blandade du ner den sista 1/2 tsk bakpulver i mjölken eller? Såg att det var gjort så i originalreceptet men jag förstår inte riktigt varför?

    SvaraRadera
  3. Kan man göra allt i en ungsform. Alltså smälter smöret o häller i ungsformen och sen smeten och sen in i ugnen? Jag har ingen stekpanna som kan vara i ugnen. Brödet ser väldigt saftigt ut.
    Tacksam för svar.

    SvaraRadera