onsdagen den 13:e juni 2012

Västerbottenostinbakade oliver





Min vän Monka tipsade mig om detta otroligt goda enkla tilltugg som jag absolut kommer göra flera gånger.
Alla som hann få smaka älskade dem, till och med de som inte brukar gilla oliver.
De som kom sist på festen fick dock inga smaka...de tog helt enkelt slut!
Det vi nog gjorde fel, eller jag och jag degrullandet gjorde Julia och jag var nog en dålig pedagog för de blev för stora. Men SÅ goda!
Jag gjorde ett testbak dagarna innan festen och då använde jag mycket mindre deg per oliv och det kommer jag göra nåsta gång.
Tyvärr har jag inga riktigt bra bilder från dessa härligheter, men jag lovar att laga dem snart igen och då kommer mer foton.



Ingredienser
1 1⁄2 dl mjöl
1-2 msk smör
2 msk vatten
2½ dl riven Västerbottensost®
1 tsk tabasco alternativt cayennepeppar
1 burk gröna oliver ( behöver inte vara av de där finare sorterna!)


Knåda ihop mjöl, smör och vatten och ha i den rivna Västerbottensost. Ta en liten bit deg i handen och platta ut, lägg sedan i oliven och gör som ett skal runt den.
Lägg dem i en plåt och ha sedan in i ugnen på 200 grader ca 15 minuter.
Det perfekta med denna rätt är ju att degen kan göras i förväg,
Till och med inrullandet av de små oliverna kan göras så ställer man in plåten i ugnen när gästerna kommer.
Perfekt mingelmat till lite bubbel. Eller till en kall öl framför fotbollen...om man nu gillar fotboll!





Hoppas de smakar! // Lena

3 kommentarer:

  1. Allt med Västerbottenost i lägger vi direkt i vår sparamapp. Dessa har vi bjudits på några gånger men aldrig gjort själv, det måste det bli ändring på!

    SvaraRadera
  2. Ååh, detta lät bara för gott för att inte testa... och håller med Mårtenssons om Västerbottensosten, men så har jag inte bott för intet bara några mil från tillverkningsorten för att inte gilla den osten skarpt! ;)

    SvaraRadera
  3. Har ni provat min västerbottenbakade potatis med bacon?
    Jack potatoes
    God som egen rätt eller till en bit kött.

    http://lena-makeaheadfood.blogspot.se/2011/11/jack-potatoes-med-bacon-och.html

    SvaraRadera